Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile. Mai multe detalii      X
Flag RO
PENTRU ORICE PROBLEMA:
L-V: 10:00 - 18:00
+40 742 047 408

TERROIR

podgorie

Podgorie

 

Acordam o atentie deosebita in momentul in care se culeg strugurii.

 

Alegerea amplasamentelor pentru plantatiile de vie nu a fost intamplatoare.


Centrele viticole Urlati si Valea Calugareasca au o veche si bogata traditie viticola si o clima care se apropie de cele existente in regiunile Bordeaux sau Toscana.


Din cele 7 ha cumparate au fost pastrate in productie si reabilitate numai 1,2 ha cultivate cu soiul Merlot iar celelalte au fost defrisate si replantate cu soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra pentru vinurile rosii si cu soiul CHardonnay pentru vinuri albe.


Deoarece strugurii sunt punctul de plecare pentru obtinerea vinurilor de calitate, acordam o atentie deosebita momentului in care se culeg strugurii, sortarii si conservarii lor in timpul transportului. Astfel, strugurii sunt culesi manual, in ladite cu o capacitate de maxim 13kg, apoi sunt pastrati in depozite racite pana la prelucrare, pentru ca in momentul zdrobirii, mustuiala si mustul sa aiba o temperatura cat mai scazuta.

asezare

Asezare

 

Dealu Mare este asociat si in strainatate cu vinuri rosii.

 

Dealurile, care la nord, in Subcarpati, se ridica pana la o altitudine de 400-700m, coboara in pante line, treptat, inspre campie, spre sud, la inaltimi intre 300-200, respectiv 200-80m peste nivelul marii.


Culmile Dealului Mare ne fac sa intelegem ca menirea lor nu este alta decat cultura vitei de vie...In aceste locuri, traditia a reinviat. Podgoriile se inlantuie incepand de la apa Teleajanului pana la Valea Buzaului.


Aceasta importanta podgorie a Munteniei este situata la nord-est de Bucuresti, in zona de trecere dintre marea campie a Dunarii si Subcarpati. Viile caracterizeaza in mare parte peisajul. Centre vitivinicole importante sunt: Zoresti, Merei, Pietroasa, Breaza, Tohani, Urlati-Ceptura, Gornet-Cricov, Valea Calugareasca si Boldesti.


Dealu Mare se asociaza in Romania si in strainatate cu vinuri rosii, cu toate ca doua centre vitivinicole produc exclusiv vinuri albe: Boldesti si Cricov. Merlot castiga tot mai mult in identitate (romaneasca) cu astringenta sa retinuta si o usoara asprime pe limba.

climat

Climat

 

Climatul reprezinta un factor important pentru o productie cat mai bogata a vitei de vie.

 

Datele meteorologice, inregistrate pe o perioada de 30 de ani, arata ca temperatura medie anuala oscileaza in partea de vest a podgoriei in jurul valorii de 10,8°C, iar in partea de est in jurul valorii de 11,2°C. Iernile sunt relativ scurte, iar frigul devine mai intens in ianuarie si in prima jumatate a lunii februarie. In zona Dealu Mare, clima se poate numi temperat-continentala, aici patrund partiale mase de aer mediteraneean din nord-vest.


In general, vantul bate mai puternic in lunile de primavara, determinand zvantarea rapida a solului. In timpul verii, vanturile sunt moderate si contribuie la o buna aerisire a plantelor.


Temperatura medie anuala este de 9°C, in nord si 10,5°C in campie, precipitatiile de 650 si, respectiv 550ml. Numarul orelor insorite se situeaza intre 2.100 - 2.200.


Dupa ce au fost culesi exclusiv manual, strugurii sunt pusi in ladite cu o capacitate de maxim 13kg, apoi sunt pastrati in depozite racite pana la prelucrare, dotate cu instalatii de aer conditionat si umidificat, bine izolate, ferite de lumina si trepidatii, pentru ca, in momentul zdrobirii, mustuiala si mustul sa aiba o temepratura cat mai scazuta.

 

productie

Productie

 

Detinem echipamente performante si de ultima generatie.

 

In paralel cu investitia in plantatia de vita de vie s-a trecut la amenajarea unei crame moderne in spatiile detinute in satul Strejnicu din apropierea orasului Ploiesti. Au fost achizitionate echipamente pentru vinificatia primara, cisterne din inox pentru fermentatie, cisterne din inox pentru stocaj, echipamente pentru conditionarea vinului si imbutelierea sa.


Capacitatea de prelucrare a cramei este de 100 tone de struguri, capacitatea de stocaj de 700hl, iar capacitatea liniei de imbuteliere semiautomata de 300 sticle pe ora. Dotarea cramei este facuta la standarde europene si reprezinta o combinatie intre modern si traditional, atat ca tehnici cat si ca echipamente utilizate.


Deoarece strugurii sunt punctul de plecare pentru obtinerea vinurilor de calitate, acordam o atentie deosebita momentului in care se culeg strugurii, sortarii si conservarii lor in timpul transportului. Astfel, strugurii sunt culesi manual, in ladite cu o capacitate de maxim 13kg.

Vinuri... nascute din iubire !

Alegerea amplasamentelor pentru plantatiile de vie nu a fost intamplatoare.
Centrele viticole Urlati si Valea Calugareasca au o veche si bogata traditie viticola si o clima ce se apropie de cele existente in regiunile Bordeaux sau Toscana.

Din cele 7 ha cumparate au fost pastrate in productie si reabilitate numai 1,2 ha cultivate cu soiul Merlot
iar celelalte au fost defrisate si replantate cu soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, pentru vinurile rosii si cu soiul Chardonnay pentru vinurile rosii si cu soiul Chardonnay pentru vinuri albe.

INAPOI SUS
×

NEWSLETTER

Inscrie-te acum pentru a primi newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutatile si ofertele speciale.

Ne gasiti si pe:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Tou Tube
  • Linked in
Realizat de: HDesign Logo
© 2016 Domeniile Anastasia. Toate drepturile rezervate.